Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Pop Culture Analysis

Πρόλογος: Ίσως σας δημιουργηθεί η ψευδής εντύπωση ότι αυτό το άρθρο έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη Lady Gaga. Όχι, η όχι ακριβώς. Με αφετηρία τη Lady Gaga θέλω να κάνω έναν γενικότερο σχολιασμό για την τέχνη και την κοινωνία γενικότερα. Να περιμένετε πολιτικά σχόλια κολλημένα στις πιο άκυρες παρατηρήσεις.
Το 2010 η Lady Gaga ήταν η μεγαλύτερη σταρ του πλανήτη, του φεγγαριού και μερικών περιοχών του Άρη. Γιατί, όμως; Σε όλες τις εποχές, το κυρίαρχο μουσικό ρεύμα είχε κάτι ενδιαφέρον να προσφέρει. Από την κλασική ροκ μέχρι τη grunge και από τη ντίσκο μέχρι τη ραπ της αρχής της δεκαετίας, είχες κάτι να ασχολείσαι. Προς τα τέλη της δεκαετίας όμως, κυριαρχούσαν κάτι τραγουδίστριες που βγάζανε πιασάρικα τραγουδάκια χαμηλής ποιότητας ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να δείξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του κώλου τους.
BORING! που θα έλεγε κι ο Κάρτμαν. Πράγματι, όλες αυτές οι τέλειες τραγουδιάρες, με τα τέλεια κορμιά, τις τέλειες εμφανίσεις, τα τέλεια χτενίσματα, που ό,τι λέγανε, κάνανε και σκέφτονταν ήταν ολοκληρωτικά προσχεδιασμένο από σαράντα υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων (κι αυτό περιλαμβάνει κι εσένα κυρία Μπιγιονσέ, μην αρνείσαι το έγκλημα κι άσε κάτω το τηγάνι), είχαν καταντήσει αηδία.
Ο ερχομός όμως της Lady Gaga, η οποία έβγαζε πιασάρικα τραγούδια (κι όχι πιασάρικα τραγουδάκια-έχει διαφορά, γιατί το λέω εγώ) ενώ ταυτόχρονα αναπροσδιόρισε ό,τι ξέραμε περί αισθητικής και ντυσίματος (κάτι που δεν είναι ακριβώς θετικό στην προκειμένη περίπτωση) και χρησιμοποίησε τη δύναμή της για να προωθήσει τα συμφέροντα της γκέι κοινότητας, ανέτρεψε τα δεδομένα κι έδωσε ένα ενδιαφέρον στη μέινστριμ σκηνή.
Ναι, μόλις αποκάλεσα τη Lady Gaga "Nirvana των late '00s". Και ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε γι'αυτό; Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Μουαχαχαχα.
Το 2010, λοιπόν, η Lady Gaga ήταν η μεγαλύτερη σταρ του πλανήτη. Όλοι ασχολιόνταν μαζί της. Τη λάτρευαν; Τη μισούσαν; Λάτρευαν να τη μισούν; Δεν έχει σημασία. Δεν υπάρχει αρνητική δημοσιότητα, κάτι το οποίο η δικιά σου το έχει καταλάβει πολύ καλά, και το ίδιο κι οι Χρυσαυγίτες, γιατί όλα τα ΜΜΕ είναι αφοσιωμένα στο να μας δείξουν πόσο κακή είναι η Χρυσή Αυγή και παρ'όλα αυτά άμα στις επόμενες εκλογές δεν πάρει 15% εγώ θα κάτσω να με κατουρήσει ο Παππάς (σας είχα προειδοποιήσει).
Οι μεσημεριανατζούδες κι οι Perez Hilton του κόσμου τη λάτρεψαν για το υλικό που τους προσέφερε, η γκέι κοινότητα για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, στο ενδιάμεσο έβγαζε και δείγματα καλής ποπ μουσικής (υπάρχει), τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μέχρι κι επεισόδιο στους Simpsons απέκτησε, το οποίο βέβαια ήταν ό,τι πιο αισχρό έχω δει ποτέ στους Simpsons.
Δεν είναι ότι ήταν κακό σαν ιδέα να υπάρχει ένα επεισόδιο που ασχολείται με τη Lady Gaga, σάτιρα της ποπ κουλτούρας κάνει το σίριαλ κι όχι σοβαρές πολιτικοοικονομικές αναλύσεις στους φοιτητές του Χάρβαρντ, γι'αυτό έχουμε το Γιωργάκη, αλλά μας τα γάμησε στην εκτέλεση, γιατί εκτός από τη Λίζα, που είναι γνωστό αντιδραστικό μαλακιστήρι, όλο το γαμημένο Σπρίνγκφιλντ αντιμετώπιζε την Lady Gaga λες και κατέβηκε απ'τον ουρανό η Παναγία.
Όλο το επεισόδιο ήταν βασικά η δήλωση "η Lady Gaga είναι τέλεια και θεά κι αεριωθούμενη κι υπερδιαστημική κι όποιος δεν του αρέσει να πάει να πνιγεί σε μια θάλασσα απ'το σπέρμα που χύνουμε όταν την παίζουμε για πάρτη της Lady Gaga", ειπωμένη με έξι χιλιάδες διαφορετικές διατυπώσεις.
Εν τέλει αυτό που αποκόμισα από το επεισόδιο είναι ότι α) οι Simpsons έπρεπε να είχαν διακοπεί πολύ πριν συμβεί αυτό, και β) ο Matt Groening μάλλον έχει κάποια πολύ αρρωστημένα σεξουαλικά απωθημένα με τη Lady Gaga, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η προσήλωση και η αφοσίωση με την οποία επί είκοσι ολόκληρα λεπτά της γλείφει το μουνί.
Όχι, μην ακούτε τις ανυπόστατες φήμες που διέδιδαν μερικοί ότι και καλά είναι τραβέλι ή ερμαφρόδιτη. Η μικρή Στέφανι έχει απόλυτα φυσιολογική γυναικεία ανατομία, φρόντισε δε, με τη γνωστή λεπτότητα και σεμνότητα που τη διακρίνει, να το αποδείξει στο βίντεο κλιπ του Telephone:

That was classy.
Η αλήθεια είναι ότι η Lady Gaga δεν έχανε την παραμικρότερη ευκαιρία να δείξει στον κόσμο που ακριβώς έχει γραμμένη την πολιτική ορθότητα (κυριολεκτικά μόνο αυτή τη φορά, συνήθως μεταφορικά). Έτσι, εκτός από αυτούς που τη συμπάθησαν, πολλοί ήταν αυτοί που της ασκούσαν σκληρή και αδυσώπητη κριτική, την οποία η μικρή Στέφανι διάβαζε κι έκλαιγε, σκουπίζοντας τα καυτά της δάκρυα με Benjamins (χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, για όσους δε σκαμπάζουν από την αμερικάνικη thug language yolo swag).
Αυτή η κριτική αφορούσε πολλούς άξονες. Ο ένας ήδη αναφέρθηκε, πρόκειται για τα γεννητικά της όργανα. Ο δεύτερος είναι μάλλον ευνόητος, αισθητική και στιλ, γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, κανένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια και λιγότερους από 10 βαθμούς μυωπίας δε θα έβγαινε έτσι από το σπίτι του.
Ο τρίτος έχει να κάνει με τις σεξουαλικές προτιμήσεις της μικρής Στέφανι, η οποία μάλλον δεν προσπαθεί να κρύψει ότι είναι bisexual, αλλά από την άλλη εξακολουθεί να δηλώνει πιστή Καθολική (κάποιοι την κατηγορούσαν και για σατανισμό ή σχέση με τους Ιλουμινάτι). Κι αυτό είναι μια αντίφαση, γιατί ως γνωστόν η Καθολική εκκλησία αναγνωρίζει μόνο τη σχέση μεταξύ άντρα-γυναίκας και ιερέα-ανήλικου αγοριού.
Ο τέταρτος και κυριότερος όμως είναι ότι, και καλά, η Lady Gaga είναι κακέκτυπο της Μαντόνα. Δε θα αμφισβητήσω ότι οι ομοιότητες υπάρχουν. Και οι δύο ξεκίνησαν σαν τα νορμάλ ξανθά νυμφίδια της εποχής τους, ωστόσο στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν τη δημοσιότητά τους για να γκρεμίσουν όλα τα στάνταρ περί αισθητικής, αναδημιουργώντας την εικόνα τους κάθε δεύτερη Τρίτη και στο ενδιάμεσο βγάζοντας πιασάρικα τραγούδια.
Εξευτελιστική εξομολόγηση του Thomas the Barbarian: Ακούω ευχάριστα το Papa Don't Preach. Αλλά μην το πείτε παραέξω.
Όσο για το μουσικό τους έργο αυτό καθεαυτό, κι εκεί υπάρχουν οι ομοιότητες, αν και όχι τίποτα παραπάνω από την ομοιότητα μεταξύ δύο τυχαίων ποπ τραγουδιστριών. Εκτός φυσικά από το Born This Way, το οποίο ήταν πιο ξεδιάντροπο κι από τις "εμπνεύσεις" του Φοίβου.
Παρ'όλα αυτά, θεωρώ ότι πιο σωστό θα ήταν να λέγαμε ότι η Lady Gaga είναι διάδοχος ή συνεχίστρια της Μαντόνα παρά κακέκτυπο. Πρώτον, για να είναι κάποιος κακέκτυπο κάποιου πάει να πει ότι κάνει κακή αντιγραφή, κι εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η Lady Gaga είναι πολύ ανώτερη σαν τραγουδίστρια από τη Μαντόνα (πάρ'τα, Παλιόγρια).
Και δεύτερον, πότε ήταν η τελευταία επιτυχία της Μαντόνα; Το 2008. Πότε ήταν η πρώτη επιτυχία της Lady Gaga; Το 2008. Που σημαίνει ότι η δεύτερη δεν κλέβει την πελατεία της πρώτης, απλά άλλαξε διεύθυνση το μαγαζί. Είναι ακριβώς η ίδια λογική με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλέβει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ (oops, I did it again).
Τα πραγματικά κακέκτυπα αυτής της ιστορίας είναι οι υπόλοιπες προαναφερθείσες τραγουδιάρες του κώλου (κυριολεκτικά και μεταφορικά), οι οποίες είδαν την πρωτοκαθεδρία τους να απειλείται. Είναι γνωστό ότι όταν κάποιος εφαρμόζει μια νέα αποτελεσματική τεχνική, οι ανταγωνιστές του θα προσπαθήσουν να την εφαρμόσουν κι αυτοί, όπως θα σας πει κι ο Κάνθαρος για το total football και τέθοια της Μπάρτσα.
Έτσι, όλες οι διάσημες βρέθηκαν να αντιγράφουν το στιλ της Lady Gaga (οι κοινές θνητές όχι και τόσο, γιατί είχαν ήδη να ασχοληθούν με άλλες ακαλαίσθητες αηδίες όπως οι χνουδωτές γαλότσες, οι βράκες και τα τιραντάκια σε αποχρώσεις σχολικού τροχονόμου, ενίοτε φορεμένα και όλα μαζί). Μπρίτνεϊ, Κέιτι Πέρι, Κριστίνα Αγκιλέρα, Ριάνα, βρέθηκαν ξαφνικά όλες σε έναν άτυπο διαγωνισμό "ποια θα δημιουργήσει την περισσότερη πελατεία για τους οφθαλμίατρους με το καινούριο της βίντεο κλιπ".
Το εγχείρημα όμως απέτυχε πλήρως, γιατί οι προαναφερθείσες τραγουδιάρες ξέχασαν μια πολύ μικρή κι ασήμαντη λεπτομέρεια: τα τραγούδια που έβγαζαν ήταν το ένα πιο απαίσιο απ'το άλλο.
Η Μπιγιονσέ, σαν πιο έξυπνο κορίτσι που είναι (ξέρω να διαλέγω γυναίκες ο άτιμος), αποφάσισε να ακολουθήσει την πετυχημένη στρατηγική "if you can't beat them, join them", συμμαχώντας με τη Στέφι όχι μία αλλά δύο φορές. Όμως κι αυτή λίγο αργότερα έφαγε χι.
Για να καλύψει την αποτυχία της, με έβαλε να της κάνω παιδάκι, και καλά ότι αποσύρεται για να γίνει μανούλα και θα επανέλθει δριμύτερη (ο Μανωλιός εδώ θα ισχυριζόταν ότι το παιδί είναι δικό του, αλλά τώρα βρήκε γκόμενα και το βούλωσε). Κι άμα επανέλθει, εγώ στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω την Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια. Άσε κάτω το τηγάνι είπα.
Η Lady Gaga είχε ανέβει οριστικά στο θρόνο της, και κανένας δεν την κουνούσε από κει.
Ή μήπως όχι;
Το 2011 κάτι άρχισε να στραβώνει στην ιστορία. Εκτός από το Born This Way που στην ουσία ήταν Express Yourself 2011 version, το Judas ήταν μια προσπάθεια να μας πουλήσει ξανά το Bad Romance με διαφορετικό τίτλο και βίντεο κλιπ, ενώ το Edge of Glory κάθε φορά που το άκουγα έπρεπε να πάω σε γναθολόγο, γιατί από το χασμουρητό μου έβγαινε το σαγόνι απ'τη θέση του. Η δημιουργικότητα της μικρής Στέφανι βρισκόταν ολοφάνερα σε ύφεση.
Και μετά, το 2012, εξαφανίστηκε. Δεν έβγαλε ούτε ένα τραγούδι. Δε φόρεσε ούτε μία μπριζόλα. Η τελευταία φορά που την είδαμε ήταν σε μια συναυλία των Rolling Stones (Μικ Τζάγκερ, αγόρι μου, σοβαρά, πήγαινε βρες μια ήσυχη γωνία και ψόφα), όπου είχε ντυθεί barcode, κάτι που δεν ήταν καν πρωτότυπο γιατί το είχε ήδη ξανακάνει ο Σέλντον Κούπερ. Όχι, λάθος, ο Σέλντον Κούπερ είχε ντυθεί Φαινόμενο Ντόπλερ. Μην τα μπλέκουμε.
Και μετά τίποτα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει πλέον ενάμιση χρόνο που δεν έχει κάνει τίποτα στη μουσική. Ίσως αυτό να μην είναι και τόσο κακό. Κουράστηκε από την υπερέκθεση, παίρνει ένα διάλειμμα για να επανέλθει στα πράματα με πιο φρέσκα μάτια και να μεγαλουργήσει. Άλλωστε, υποτίθεται ότι αυτή την άνοιξη θα έβγαινε το Artpop, το νέο της άλμπουμ το οποίο θα κάνει τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους και θα την επαναφέρει στην παλιά της δόξα.
Χμ, ναι. Τα ίδια ακριβώς έλεγε κι ο Άξελ Ρόουζ για το Chinese Democracy και τελικά δεν άνοιξε ρουθούνι (μη μου πείτε γιατί παραλληλίζω τους Guns N Roses με τη Στέφανι, υπερεκτιμημένους τους ανεβοκατεβάζατε). Αυτή τη στιγμή, εγώ το βλέπω πολύ δύσκολο το Artpop να κάνει επιτυχία, πόσο μάλλον να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.
Κι ο λόγος είναι απλός: η κοινή γνώμη τη σήμερον ημέρα έχει πολύ σύντομη μνήμη, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Σαμαράς κλείνοντας την ΕΡΤ, γιατί πλέον κανείς δεν ασχολείται με το πώς κατάφερε να διαλύσει το κλεισμένο deal της ΔΕΠΑ με τη Gazprom (σταματημό δεν έχω σήμερα). Η Ριάνα πέρυσι έβγαλε όχι ένα, αλλά δύο άλμπουμ, κι ως εκ τούτου ο κόσμος ασχολιόταν μαζί της. Το τι ποσοστό αυτών των άλμπουμ ακούγεται είναι ένα άλλο θέμα.
Το να κάτσεις για ενάμιση χρόνο χωρίς να κάνεις τίποτα, ούτε καν ένα guest verse σε τραγούδι κάποιου άλλου, είναι σαν να βγαίνεις στη σύνταξη. Γιατί όμως ξεχνιούνται οι καλλιτέχνες τόσο γρήγορα;
Ο Άντι Γουόρχολ είχε πει κάποτε ότι στο μέλλον σε όλους θα αναλογούν 15 λεπτά δημοσιότητας. Σήμερα, όμως, είναι ακόμη περισσότεροι αυτοί που τα διεκδικούν. Όταν ζούσε ο Άντι, ο μόνος τρόπος για να βγεις στη δισκογραφία ήταν να τσιμπουκώσεις το διευθυντή της δισκογραφικής (ή να έχεις ταλέντο, αλλά ας μη μιλάμε γι'αυτό). Σήμερα αυτό δεν είναι πια απαραίτητο, γιατί υπάρχουν δύο νέοι πολύ ισχυροί παίκτες στη βιομηχανία ικανοποίησης ματαιοδοξίας.
Ο ένας είναι τα τηλεοπτικά ατάλεντ σόου, από τα οποία γνωρίσαμε "καλλιτέχνες" σαν τους Gay Direction (ε, όχι, δεν αναγνωρίζω σαν καλλιτέχνες πέντε μορφονιούς που τραγουδάνε ό,τι μαλακία τους δώσουν οι μανατζαρέοι τους). Ο δεύτερος και κυριότερος είναι το ίντερνετ, χάρη στο οποίο ο κάθε ανθυποατάλαντος μπορεί να ανεβάσει στο Youtube ένα βίντεο που γρατζουνάει την κιθάρα του και την επόμενη μέρα να βρεθεί πρώτη φίρμα στα μπουζούκια.

Έτσι, για να προλάβουν όλοι τα δεκαπέντε λεπτά τους, θα πρέπει να συμπέσουν. Αυτό σημαίνει ότι αυτός που θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη των θεατών και ίσως και θα διεκδικήσει άλλο ένα τέταρτο ζωής είναι αυτός που θα κάνει τον περισσότερο θόρυβο (με τον όρο "θόρυβος" δεν εννοώ απαραιτήτως ότι η μουσική που βγάζουν είναι θόρυβος, αν και εδώ που τα λέμε...).
Κακά τα ψέματα, αν στο Artpop δε δούμε την απάντηση στο Bohemian Rhapsody, βίντεο κλιπ-χεντάι με τη Lady Gaga στο ρόλο του χταποδιού, ή έστω ένα τραγούδι που όταν το παίζεις ανάποδα σου δίνει οδηγίες για να τετραγωνίσεις τον κύκλο, η καριέρα της μικρής Στέφανι δεν πρόκειται να ανακάμψει.
Κι αυτό δεν είναι καλό για εμένα που αρέσκομαι στη μέινστριμ μουσική, γιατί όσον καιρό έλειπε η Στέφι βρήκαν την ευκαιρία να χωθούν στα πράματα κάτι χίπστερς σαν τους fun., των οποίων το όνομα in true hipster spirit είναι άκρως ειρωνικό, γιατί η μουσική τους είναι το ακριβώς αντίθετο του fun.
Κι αν επικρατήσουν τέτοιου ύφους καλλιτέχνες, ζήτω που καήκαμε.
Αυτά, και να προσέχετε μην προσπαθήσετε να κάνετε κι εσείς σοβαρές κοινωνικές αναλύσεις χρησιμοποιώντας σαν βάση τραγουδίστριες, γιατί εδώ που τα λέμε ούτε κι εμένα μου πολυβγήκε.

23 σχόλια:

  1. Κοίτα να δεις που ενάμιση χρόνο τώρα δεν πήρα χαμπάρι την απουσία της lady gaga... Και δε μου πολυέλειψε, αν και που και που ακούω διάφορα τραγουδάκια που προκαλούν πόνο στα ευαίσθητα αυτάκια μου. Πάντως στο ενδιάμεσω έχω συμπαθήσει διάφορα ποπ τραγουδάκια από ανερχόμενους (μετάφραση: one hit wonders) και μη, όπως το friends της aura dione, το under fire των kosheen (μπάντα με δυο παραγωγούς και μια τραγουδίστρια... κτλ. Και αν αυτά είναι τα ακόλουθα της lady gaga, εγώ είμαι μέσα.

    Παρ' ότι η ένδυση της aura dione δεν είναι ακριβώς καλαίσθητη και ακολουθεί το ρεύμα της lady gaga, και ακόμα και η Στικούδη σε εκείνη τη μαλακία, με τα ψηλά τακούνια λέω, δεν είναι ακριβώς γδυμένη όπως την "αγαπήσαμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά ας συμφωνήσουμε ότι δε θα συμφωνήσουμε ποτέ για τη μουσική της Lady Gaga και τέλος.

      Διαγραφή
  2. κατ' αρχήν η Αγκιλέρα γαμεί και φωνητικά, αλλά και σαν ποιότητα τραγουδιών κι ας είναι ο διάδοχος του Χιτλερ σε συμπερηφορά, έχει φωνή νέγρας και τα κομμάτια που τραγουδάει, στην πλειοψηφία τους έχουν πχοιότητα. Κατά δεύτερον και η Αγκιλέρα βγήκε και έκανε ντουέτο με το Τζάγκερ σε συναυλία των Στόουνς, στην οποία όλη την ώρα την κυνηγούσε στη σκηνή ο κωλόγερος.

    Κατά τρίτον, αυτά που έκανε η Γκάγκαλη εδώ και λίγα χρόνια με τα αλλοπρόσαλλα φορέματα, τα είχε κάνει προπολού ο Χατζηφωτίου εδώ στην Ελλάδα, με τα γνωστά αποτελέσματα, οπότε ΚΑΙ δευτεράντζα η Γκάγκα.

    Αυτό όμως που βρίσκω συναρπαστικό στην εν γένει καριέρα της είναι το groove των τραγουδιών της, που τα κάνει πολύ εύκολα να μπορούν να γίνουν διασκευές σε μέταλ εκδοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, εγώ δε σου λέω ότι η Αγκιλέρα δεν έχει φωνή, φωνάρα έχει σε σύγκριση με κάτι Μπρίτνεϊ που δεν είναι για να τραγουδήσουν ούτε σε σκυλάδικο στην εθνική Λάρισας-Κοζάνης, αλλά κάποιος πρέπει να της πει ότι μπορεί να αποδείξει ότι έχει φωνή και χωρίς να ουρλιάζει ασταμάτητα για όλα τα τέσσερα λεπτά που διαρκεί το τραγούδι. Επίσης, η φωνή νέγρας ταιριάζει σε άλλα είδη, ας πούμε rnb, disco και εκείνο το είδος νεοτζάζ που πήγε να κάνει η Γουάινχαουζ και τελικά πέθανε μαζί με αυτήν. Σε αυτό το είδος που τραγουδάει η Αγκιλέρα (δεν ξέρω ακριβώς τι) είναι λίγο ξεκάρφωτο. Όσο για τραγούδια, αυτό που λέω εγώ, που στο βίντεο αντιγράφει τη Γκάγκαλη (μ'άρεσε αυτό, θα το καθιερώσω πλάι στο "και τέθοια" αν το επιτρέπει η αφεντιά σου), είναι τόσο αισχρό που το τραγούδι του Κανάκη μοιάζει Έντερ φάκινγκ Σάντμαν μπροστά του, να αυτό λέω:
      http://www.youtube.com/watch?v=wt-tHcQR67Y
      Περί της Γκάγκαλης τώρα, γιατί εκπλήσσεσαι; Είναι γνωστό ότι όταν οι άλλοι ανακάλυπταν το χρήμα οι Έλληνες ήδη παίρναμε μίζες. Αλλά να αντιγράψει το Χατζηστεφάνου; (όχι Χατζηφωτίου, εκείνος είναι ο πορνόγερος). Όχι μόνο δευτεράντζα, αλλά βλάχα, βλαχάρα, αμόρφωτη, τελευταία, γριά κι εξηντάρα, που δεν έχει πιάσει Νιου Γιορκ Τάιμς στα χέρια της.
      Η κατακλείδα σου είναι αυτό που είπα: όλοι βρίσκουν κάτι που να τους αρέσει πάνω της (όχι εμφανισιακά, είπαμε, είμαι ανώμαλος αλλά όχι κι έτσι).

      Διαγραφή
    2. DA!!! ΧΑΤΖΗΦΩΤΊΟΥ!!! αυτό ήθελα να πω!!

      το "και τέθοια" το αφήνω παρακαταθήκη σ' εσένα μια και με την Κρήτη συμφωνούμε ότι μια μέρα θα γίνεις εσύ ο νο1 μπλόγκερ του είδους σου....αντικαθιστώντας φυσικά εμένα με το μωρό μου αφού θα έχουμε αποσυρθεί!!

      Η κατακλείδα είναι ότι στην τέχνη είναι όλα καθαρά θέμα γούστου και καθαρού οπαδισμού, μέχρι η ομάδα σου (μετάλλικα) να πέσει δεύτερη εθνική κατηγορία και ν' αλλάξεις ομάδα

      Διαγραφή
    3. Με τιμά ότι το βασιλικό ζεύγος των μπλόγκερ μου χαρίζει αυτή τη διάκριση.
      Υ.Γ. Εκεί, εκεί, στη βήτα εθνική, παρέα με τους Evanescence και τους Slipknot (δεν έκανε ρίμα αλλά άντε βρες μου εσύ μπάντα που κάνει ρίμα).

      Διαγραφή
  3. "γιατί ως γνωστόν η Καθολική εκκλησία αναγνωρίζει μόνο τη σχέση μεταξύ άντρα-γυναίκας και ιερέα-ανήλικου αγοριού." So fuckin true!
    Η αλήθεια είναι ότι η Gaga είναι υπερεκτιμημένη. Κατά το 2009-2010 όλοι οι κριτικοί θεωρούσαν ότι η Gaga έβγαζε την υποδειγματική μουσική για να μαθαίνουν τα στουρνάρια. Αλλά οι κριτικοί στα pitchfork, Guardian και τέθοια οπότε θα βρουν καινούρια μούσα. Κατά τ' άλλα της αναγνωρίζω ότι ξέρει να τραβάει την προσοχή, έστω και για δυο χρόνια.
    Αυτά και να προσέχεις μην εμφανιστεί μια νέα "διάδοχος" της Gaga που θα κάνει ντουέτο με τους fun και θα εξαφανιστεί σε δυο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, κοίτα, δε σου λέω ότι ήταν υπόδειγμα, αλλά ανάμεσα στις Kesha και τους Bieber αυτού του κόσμου ήταν πολύ πιο πάνω. Εγώ πάλι ελπίζω ότι οι fun. θα εξαφανιστούν σε δύο χρόνια. Ή και λιγότερο.

      Διαγραφή
  4. H Lady Gaga είναι ο Φλωρινιώτης! Είναι αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτοί οι δύο γνωριστούν ποτέ μεταξύ τους, την πουλέψαμε.

      Διαγραφή
  5. Θα ανακάμψει και θα επιστρέψει δυναμικά με ένα album που θα έχει μέσα το υπερ-hit και άλλες 38 γλυκανάλατες μπαλάντες με πιάνο γιατι "ωρίμασε πλέον".

    1000000000 φορές Gaga παρά Biebers.

    "Ναι, μόλις αποκάλεσα τη Lady Gaga "Nirvana των late '00s". "
    True.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω κι εγώ. Επίσης, αυτό που έχω προσέξει είναι ότι τα album tracks της Gaga είναι αρκετά ενδιαφέροντα, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα album tracks που είναι απλώς σκατά.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος20/6/13 20:00

    Αν εξαιρέσεις ένα δυο τραγούδια που ακούω ευχάριστα γενικά δεν την πάω τη Lady Gaga!!!Δεν με τραβάει!!
    Έχω μια φίλη που έιναι τρελαμένη με τη Ριάνα και έχω μάθει όλη τη δισκογραφία της απ' εξω!Εκεί που δεν ήξερα χριστό μου χει κάνει φροντιστήριΟ!:Ρ:Ρ

    Τέλος έχεις την τιμή να μιλά με έναν τιμημέμο ψηφοφόρο της Κοινωνίας!!Σύντροφε έλα να γίνουμε πολλοί!:Ρ:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρφώθηκες. Οι κομμουνιστές είναι σύντροφοι. Οπότε χίλια συγγνώμη αλλά...

      Διαγραφή
  7. Πειράζει που δεν ακούω καθόλου τη ''γκαγκά'' όπως τη λέω?
    Σχωράτε με κι όλας , ναι? :p :p :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν πειράζει. Απλά δε θα σου ξαναμιλήσω ποτέ και δε θα περάσω ούτε απ'έξω από την Κρήτη.

      Διαγραφή
  8. Μερικά τραγούδια της τα ακούω ευχάριστα. Όπως τον αλεχανδρο. Τη θεωρώ έντονη και έξυπνη. Ήρθε τσεπωσε έφυγε.
    Όντως συμφωνούμε με χωστηρα πως είσαι κορυφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά έκανε, συμπληρώνω εγώ. Ας αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς κι ας κοιτάξουμε λίγο και την πάρτη μας.
      Υ.Γ. Μεγαλειοτάτη, με συγκινείτε.

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Εντάξει, κέρδισες, με το να μας βρίζεις θα γίνουμε όλοι μέλη στο μπλογκ σου. Τι κληρώνει αυτή την εβδομάδα;

      Διαγραφή
  10. Φαν απο το 08 μέχρι 10. Hater απο 10 μεχρι 11. Now, I just think she's alright. I WILL be listening to Artpop whenever that comes out.
    P.S. Η Μπρίτνι δεν αντέγραψε, ούτε προσπάθησε να πουλήσει με την ίδια hit φόρμουλα. Μπορει ενα ζομπι που το πατησε νταλικα να 'χει μεγαλυτερη ζωντανια απο αυτην σημερα but truth be told, she didn't care enough to copy from her.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που είχα υπόψη μου εγώ ήταν το βίντεο κλιπ του Hold It Against Me, που ήταν απαίσιο και σαν τραγούδι και σαν βίντεο κλιπ.

      Διαγραφή
    2. Επειδή ήταν πιο "εξτριμ" για pop standards δεν σημαίνει ότι είναι αντιγραφή. Συμφωνώ πάντως, mediocre song, sloppy video.

      Διαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.