Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

I want my ERT TV


Κι εκεί που ήταν όλα ωραία και καλά, ο ήλιος έλαμπε, τα πουλάκια κελαηδούσαν κι εγώ παρίστανα ότι διαβάζω Κοινωνιολογία, βγαίνει ξαφνικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ανακοινώνει ότι απόψε τα μεσάνυχτα, μόλις τελειώσει το πρόγραμμα, κλείνει η ΕΡΤ κι απολύονται όλοι οι υπάλληλοι.
Περιττό να σας πω ότι ο κόσμος μου ταράχτηκε, συγκλονίστηκα και τέθοια. Ένιωσα σαν να πέφτω από τα σύννεφα και να προσγειώνομαι στο λάκκο με τα κωλοδάχτυλα. Ήταν πια γεγονός ότι δε θα μπορούσα να ξαναδώ τον κόσμο με τα ίδια μάτια. Τα παιδάκια της γειτονιάς σταμάτησαν να παίζουν και να γελάνε. Η γάτα που δεν έχω αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης κι άρχισε από μόνη της να κλαίει. Ο ουρανός βάφτηκε στα μαύρα σύννεφα, έγινε σεισμός, ήχησαν πένθιμα οι καμπάνες του Αγιού Παντελεήμονα μεγάλη η χάρη του. Όλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, μην τολμώντας να βγουν, παρά κοιτώντας απ'τις χαραμάδες. Η τρίτη σφραγίδα της Αποκάλυψης είχε μόλις ανοίξει.
Και μετά ξύπνησα και διαπίστωσα ότι τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε γιατί πολύ απλά κανείς δεν έβλεπε ΕΡΤ ούτως ή άλλως.
Ή μάλλον ο κόσμος έβλεπε ΕΡΤ, όταν είχε Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουροβύζιον.
Κι επειδή εγώ δε βλέπω Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουροβύζιον, δεν μπορώ να πω ότι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η μοίρα της ΕΡΤ.
Από την άλλη, ο κόσμος που δεν έβλεπε ΕΡΤ ασχολιόταν για διάφορους άλλους λόγους. Για παράδειγμα, η εκπομπή της Ανθής Σαλαγκούδη, η οποία μπορεί σε κάποια φάση να έκανε και -0,4% τηλεθέαση (κάτι το οποίο έχει επιτευχθεί μόνο στο Παραπέντε, από την ξαδέρφη του Φώτη στον Τηλεβόα).
Φυσικά η Ανθή Σαλαγκούδη προσελήφθη γιατί είχε πολλά προσόντα, τα εξής δύο: α) είναι ωραία γυναίκα και β) είναι κόρη του Σαλαγκούδη. Κι ας λένε ορισμένοι κακοπροαίρετοι ότι δεν έχει ταλέντο στην παρουσίαση κι ότι ο τραγικός σπυριάρης φωτοσυνθετικός οργανισμός που εκφωνεί κάθε χρόνο τη γιορτή της 25ης Μαρτίου τα λέει καλύτερα απ'την Ανθή. Συκοφαντίες.
Και εννοείται ότι οι λόγοι που δεν έκανε τηλεθέαση η εκπομπή της Ανθής δεν έχουν απολύτως τίποτα να κάνουν με την ποιότητα της εκπομπής, αλλά με το γεγονός ότι οι τηλεθεατές δεν έχουν ιδέα από ποιοτική τηλεόραση και προτιμούν να βλέπουν στο Σταρ τα ρεπορτάζ του κώλου (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από τη Μύκονο.
Όχι βέβαια ότι δε θα βρουν κάτι να κάνουν με την Ανθή. Όλο και σε κάποιο ψηφοδέλτιο θα τη βρούμε στις επόμενες εκλογές. Δε θα αφήσει ο μπαμπάς άλλωστε.
Ταυτόχρονα, εδώ και καιρό η ενημέρωση της ΕΡΤ ήταν στα στιβαρά μπράτσα του Αιμίλιου Λιάτσου, του δημοσιογράφου με το Μ κεφαλαίο που πέρασε σημαντικό μέρος της καριέρας του ενορχηστρώνοντας τις πολεμικές ανταποκρίσεις του Μπάκα και του Τσιλιπουνιδάκη.
Μια που ανέφερα τον Τσίλι, λέγεται ότι ο Μαλέλης θέλει να δώσει στο Σταρ σοβαρό προφίλ και προσέλαβε το Χατζηνικολάου, ναι το γαμημένο Χατζηνικολάου, για σχολιαστή στο δελτίο. Νομίζω ότι ο συνδυασμός των δύο Νικολάδων στο ίδιο δελτίο θα είναι ο πιο έπικ συνδυασμός μετά το Run DMC και Aerosmith.

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι ότι ίσως, μπορεί, υπάρχει μια πιθανότητα λέω, έτσι περνάει φευγαλέα από το μυαλό, η ΕΡΤ τόσον καιρό ήταν ένα απέραντο μπουρδέλο. Εδώ το θέμα μας είναι ότι έτσι, χωρίς κανένας να μας προειδοποιήσει, η κυβέρνηση βγαίνει και σου λέει τέρμα η ΕΡΤ και δεξιός μπακ το Μέγκα (συγγνώμη γι'αυτό, η ακρόαση του άσματος του Κανάκη έχει πειράξει την εσωτερική μου καλωδίωση, αλλά θα μου περάσει).
Η ταχύτητα της κυβερνητικής δράσης μου δίνει την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί η συρρίκνωση του δημοσίου, η πάταξη της φοροδιαφυγής, η αναδιάρθρωση του κράτους κι η έξοδος από την κρίση μέσα στα επόμενα δώδεκα δευτερόλεπτα.
Λοιπόν, τα δώδεκα δευτερόλεπτα πέρασαν και δε βλέπω ιδιαίτερη διαφορά. Θα τους δώσω άλλη μια ευκαιρία, όμως, γιατί είμαι καλός άνθρωπος.
Βέβαια, οι βολεμένοι συνδικαλιστές (όσο κι αν δεν το πιστεύατε, υπάρχουν και δύο-τρεις τέτοιοι) της ΕΡΤ με το που άκουσαν αυτή την είδηση έφτασε το σκατό στην κάλτσα. Έτσι βγαίνουν και λένε για κατάργηση της δημοκρατίας, πραξικόπημα και τέθοια. Βέβαια η κυβέρνηση έσπευσε να διευκρινίσει ότι όσοι απολύθηκαν από την ΕΡΤ, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στην ΕΡΤ 2.0 που θα δημιουργηθεί.
Α, μα φυσικά. Τι πιο λογικό. Γιατί ο Πανιώνιος έγινε ξαφνικά Νέος Πανιώνιος κι η ΕΡΤ να μην μπορεί να γίνει Νέα ΕΡΤ; Οι υπάλληλοι θα είναι ίδιοι, οι συντελεστές θα είναι οι ίδιοι, το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα. Με την ίδια ακριβώς λογική, εγώ από σήμερα δε λέγομαι πλέον Θωμάς, αλλά Αναξίμανδρος, επομένως δεν είμαι σχεδόν-φοιτητής αλλά αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος.
Αλλά, φυσικά, τι λέω ο αστοιχείωτος, που ψάχνω να βρω ευκαιρία να πλήξω την κυβέρνηση, διαστρεβλώνοντας τις προθέσεις της και παρεξηγώντας τις θετικές κινήσεις της και είμαι όργανο του Τσίπρα και των aristerwn; Ο Κεδίκογλου το είπε ξεκάθαρα: η νέα ΕΡΤ θα είναι δημόσια, αλλά δε θα είναι κομματική ή όργανο της εξουσίας.
Μμμάιστα. Κάτι τέτοια πετυχημένα έλεγα κι εγώ προχθές σε μία γκόμενα που γνώρισα σε ένα μπιτς μπαρ στην Καλλικράτεια, αλλά δε μου έκατσε, γιατί προτίμησε τον μουσκουλέιτορ ναυαγοσώστη με το χρώμα δέρματος "Ψωλάριουμ 176" και τα τρία εγκεφαλικά κύτταρα.
Αυτό το τελευταίο είναι αλήθεια ότι το έβγαλα απ'το κεφάλι μου. Δεν ήμουν προχθές σε μπιτς μπαρ στην Καλλικράτεια, ήμουν εδώ και τα έξυνα με την τσουγκράνα.
Αλλά μεταξύ μας ας μη δουλευόμαστε. Αν μπορούσαν να βάλουν κομματικούς εγκάθετους στα περίπτερα, θα το έκαναν.
Τέλος πάντων. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα θυμηθούν να βγάλουν το ανταποδοτικό τέλος από το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Αλλά η ΕΡΤ θα επιστρέψει σύντομα. Το πιστεύω. Γιατί είναι απαραίτητο, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, όπου το έλλειμμα ανθρωπιστικής παιδείας και η κρίση των ηθικών αξιών κάνει αισθητή την παρουσία της και η κοινωνία μετατρέπεται σε μία απλή μάζα ανθρώπων χωρίς σεβασμό, ευγένεια, συνείδηση και κριτική ικανότητα, να υπάρχει ένα προπύργιο του πολιτισμού, της κουλτούρας και της γνήσιας ψυχαγωγίας έναντι της ευτελούς διασκέδασης και των χυδαίων θεαμάτων (είναι αλήθεια ότι η Έκθεση μου έχει αφήσει βαθύτατα ψυχολογικά τραύματα, αλλά με τον καιρό θα τα ξεπεράσω, νομίζω).
Ναι, αυτό ακριβώς.
Δεν καταλαβαίνω που ακριβώς εδράζονται οι λόγοι αμφισβήτησης αυτής της δήλωσης.
Κάθε φορά που ο παππούς μου παίρνει τηλέφωνο από το χωριό για να μας πει να βάλουμε την "Κυριακή στο Χωριό" όπου έχουν πάει στο παραδίπλα χωριό για να παίξουν κλαρίνα και να δοκιμάσουν τις τοπικές σπεσιαλιτέ, νιώθω ότι η ελληνική παράδοση ζει.
Εδώ που τα λέμε, βέβαια, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει την ΕΡΤ κερδοφόρα επιχείρηση που δε χρειάζεται ανταποδοτικά τέλη και μερίδιο από τον προϋπολογισμό του κράτους, ο μόνος τρόπος είναι να βάλει τούρκικα. Αυτά δεν έχουν και γκέι φιλιά μέσα, οπότε δε θα υπάρχει ο κίνδυνος να περάσουν τέτοια μηνύματα ανηθικότητας στη νεολαία.
Αυτά, και να προσέχετε μη γίνει η ΕΡΤ το νέο Πολυτεχνείο. Και ναι, αυτό αποτελεί αληθινή δήλωση των συνδικαλιστών της. Δε θα τολμούσα να κατεβάσω κάτι τέτοιο από την γκλάβα μου.

26 σχόλια:

  1. Ρε Σατανά, ακόμα δεν έκλεισε η ΕΡΤ! Ανυπόμονο αγόρι!

    Όμως -αφήνω στην άκρη όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την ΕΡΤ, αλλά όχι εμένα- τι θα κάνουμε με το τσου λου; Δεν θα το αντέξω αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, θα το πάρει η Νόβα και θα το βλέπουμε στις καφετέριες. Οι καφετζήδες κλέφτες θα γίνουν;

      Διαγραφή
  2. Προσωπικά διαφωνώ.
    Ούτε και εγώ έβλεπα ποτέ ερτ, παρά μόνο το Roland Garros.
    Αλλά είτε είναι ψεύτες είτε όχι όσοι λένε ότι καταργείται η δημοκρατία και το σύνταγμα επειδή πολύ απλά έχουν συμφέροντα από τα της ΕΡΤ, έχουν και μεγάλο δίκιο ταυτόχρονα.
    Είτε είναι ο Λιάτσος από πίσω ή εσύ, το ότι είναι κρατική τηλεόραση διαφέρει πολύ από τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία πληρώνονται για να σου πουν πόσο γαμάτος είναι ο κάθε Σαμαράς.
    Θεωρητικά το κράτος είναι αντικειμενικό άρα το ίδιο είναι και η τηλεόρασή του. Καμμία κατάργηση της ΕΡΤ και δημιουργία νέας ΕΡΤ δεν θα αλλάξει την κατάσταση.
    Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο το διαδίκτυό σου. Τότε φυσικά θα σε πειράξει και εσένα και εμένα περισσότερο και θα είναι δίκαια αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό.
    Αν δούμε λίγο το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης θα καταλάβουμε ότι είτε γουστάρουμε την ΕΡΤ είτε όχι, είτε είναι αντικειμενική είτε πουλημένη, αυτό είναι όντως αντισυνταγματικό που γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι όμως ούτε το πρώτο αντισυνταγματικό που γίνεται ούτε φυσικά και το τελευταίο. Επίσης αν πρόσεξες δεν πανηγυρίζω που έκλεισε η ΕΡΤ, ούτε επιδοκιμάζω την κίνηση. Κι εγώ θεωρώ ότι είναι μαλακία αυτό που έγινε και με τον τρόπο που έγινε-καθαρή κίνηση εντυπωσιασμού, που πολύ αμφιβάλλω ότι θα φέρει τα αποτελέσματα που ευαγγελίζεται ο Κεδίκογλου. Επίσης, όμως, ήταν μαλακία αυτό που γινόταν τόσον καιρό, που ρίχνανε ένα κάρο λεφτά για να κάνει την πλάκα της η Σαλαγκούδη και να τα πίνει ο Παπαδόπουλος, ενώ ταυτόχρονα όποιος δημοσιογράφος δε συμμορφωνόταν με την αντικειμενικότητα του Λιάτσου τον έτρωγε η μαύρη μαρμάγκα με συνοπτικές διαδικασίες και πλήρη διαφάνεια. Γιατί άραγε δεν έβγαινε η Στάη, με το φοβερό κύρος και το αντίστοιχο συμβόλαιο, να λέει το κεντρικό δελτίο; Γιατί αυτά που έλεγε δεν άρεσαν σε κάποιους. Από μία ΕΡΤ που λειτουργεί με τέτοιους τρόπους, καλύτερα καθόλου ΕΡΤ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/6/13 00:59

    Θα διαφωνήσω μαζί σου!!ΕΡΤ δεν είναι συνδικαλιστες και τα κομματόσκυλα!!Και εγώ χάρηκα αρχικά,αλλά δεν επιτρέπεται να συμβαινει αυτό για να μπορούν οι επιχειρηματιες να βάζουν χέρι στις κρατικές προμήθειες!!Τα παράνομα ιδιωτικά κανάλια απαιτησαν να μην υπάρχει ΕΡΤ ώστε όλα τα λεφτά να πηγαινουν εκει!Η ΕΡΤ ειναι μέρος του πολιτισμού!ΜΕ την ίδια λογική να κλείσει το νοσοκομείο που θα πας αν είσαι άρρωστος,το σχολείο που πήγαινες,το πανεπιστήμιο που θα πας,ο ΟΑΕΔ που θα περιμένεις επίδομα,οι βιβλιοθηκες,οι ορχήστρες όλα!!Εξάλλου όλα είναι διεφθαρμένα και εμείς είμαστε δυνατά παιδιά δε χρειαζόμαστε τέτοιες μαλακιες!!!
    Εξάλλου την ΕΡΤ δε τη γάμησε ο απλός υπάλληλος,αλλά το κομματόσκυλο και οι κυβερνησεις!Αυτες αν θυμάμαι καλά διόρισαν τους πάντες και αυτοι δικτατορικα με ένα απλό προεδρικό διάταγμα την κλείνουν γιατί είναι διεφθαρμένη!!Δεν είναι λίγο μαλακια αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, αυτό που μου λες τώρα "με την ίδια λογική να κλείσει το τάδε ή το δείνα" δε στέκει και ξέρουμε κι οι δύο ότι μπορείς να βρεις καλύτερα επιχειρήματα. Ποτέ δεν υποστήριξα αυτό που λες, ούτε έμμεσα. Καλώς ή κακώς, το να τα πάρουν όλα οι ιδιώτες δεν είναι λύση. Ο στυγνός κι άκρατος καπιταλισμός, όπως και κάθε άλλο σύστημα, έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ούτε πανάκεια ούτε αλάνθαστο. Επίσης ξέρουμε κι οι δύο, κι όποιος έχει μάτια και βλέπει, ότι η βρωμιά και η σαπίλα των ιδιωτικών καναλιών είναι δεκάδες φορές χειρότερη από αυτήν της ΕΡΤ. Από την άλλη, βρίσκω λίγο υποκριτικό ότι ξαφνικά όλοι όσοι έβλεπαν ΕΡΤ μια φορά το χρόνο στη Γιουροβύζιον, τώρα κόπτονται και σκίζουν τα σουτιέν τους για σύμβολα, χούντες και τα λοιπά. Όπως επίσης ότι πέρασαν άλλα κι άλλα τέρατα και δεν άνοιξε ρουθούνι, ενώ ταυτόχρονα πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει προχθές (αντιρατσιστικό, φοροδιαφυγή) κολλάνε στη γραφειοκρατία, στις αντιρρήσεις, στα συμφέροντα και της πούτσας μου το χαβά. Κι αυτό δεν είναι λίγο μαλακία, είναι πολύ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/6/13 01:05

      ΤΙ να σου πω ρε Θωμά,δεν ξέρω αν είμαι τόσο λάθος!Βλέπω από μικρός ΕΡΤ!Έχω μεγαλώσει με ΕΡΤ και όπως και όταν μπορώ την υποστηρίζω!!Τι να πω δεν ξέρω τι θα γίνει!

      Η ΕΡΤ είναι το δημόσιο μεσο που προάγει τον πολιτισμό,μέσα από τις ορχήστρες,τις βιβλιοθήκες,το ραδιοτηλεοπτικό της αρχείο(που προσωπικά είναι και αντικείμενο της επιστήμης μου),οι εκπομπές λόγου και οι αξιολογες σειρές,οαση!Εγώ χωρίς αυτά δεν μπορώ να ζήσω και στο λέω με όση οικειότητα επιτρέπεται εδώ στο νετ!

      Απλά ναι πράγματι η ΕΡΤ έκλεισε μέσα σε 6 ώρες και όλοι οι άλλοι οργανισμοί δεν κλείνουν ποτέ!!Σύμπτωση;;Δε νομίζω!

      ΥΓ:Πάντως ο Σαμαράς παίζει να έιναι ο μόνος πρωθυπουργός που βλέπει την ΕΡΤ να του κάνει άγρια αντιπολίτευση!!Πόσα κιλά μαλάκας παίζει να σαι για να το καταφέρεις;:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    3. Το ότι έπεσε το αρχείο της ΕΡΤ πάντως βρωμάει πολύ περισσότερο από την πτώση του σήματος και το κλείσιμο του οργανισμού σε μια νύχτα. Όσο για το υστερόγραφό σου, αυτό δεν πρέπει να έχει συμβεί ποτέ και πουθενά. Ιστορικές στιγμές.

      Διαγραφή
    4. Αυτός σας ο διάλογος με γοήτευσε.

      Από τη μια γιατί σε μεγάλο ποσοστό συμφωνώ με το Ρασκόλνικωφ (παρότι από το Στην Υγειά Μας δύσκολα μπορώ να σκεφτώ πιο ανατριχιαστικά χυδαία εκπομπή -με την 'toe curling' έννοια).

      Από την άλλη γιατί το «δε στέκει και ξέρουμε κι οι δύο ότι μπορείς να βρεις καλύτερα επιχειρήματα» είναι αριστοτεχνικά έξυπνη διατύπωση διαφωνίας.

      Κι από την παράλλη διότι όντως το Υ.Γ. του Ρασκόλνικωφ αποτελεί μεγάλη αλήθεια.

      Και btw Thomas, θαυμάσιο κείμενο με πολλά διασκεδασικά και πρωτότυπα.

      Διαγραφή
    5. Σε αυτές τις διαπιστώσεις δεν έχω να αντικρούσω τίποτα.

      Διαγραφή
  4. "μια εξυπνάδα που δεν κρατάω για τον εαυτό μου"

    ο Γαμάτος κέτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/6/13 10:11

    χωρίς Ερτ,δν Θα είχαμε τν Petway..Άσε που το κανάλι της φραππεδουπολης που μένεις,ειχε και κάποιες ενδιαφέρουσες εκπομπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Αυτή ήταν η μεγάλη συνεισφορά της ΕΡΤ στον πολιτισμό. Ο Petway. Από ενδιαφέρουσες εκπομπές στην ΕΤ3, μου έρχονται η Χαρά της Ζωγραφικής με τον Bob Ross, η Cinemania και το Animated Φιλόσοφοι, τι άλλο έχεις;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/6/13 17:05

      νταξει....cinemania και Αnimated Φιλοσοφοι Über alles,κ ο αφρο που εκανε παπαδες ειχε την φαση του...ομως ειχε κ αλλες...Το συμπαν που αγαπησα,αν κ ειχε για τον μπουτσο backround,ειχε καταφερει ως ενα βαθμο αυτο που λενε "εκλαικευση της επιστημης"...κ οι Κροισοι παρουσιαζαν συχνα ενδιαφερουσες συνεντευξεις...

      Διαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ είχε καταλήξει ένα μπουρδέλο. Πράγματι λίγοι την έβλεπαν. Οι εκπομπές της, όμως, ήταν πιο αξιοπρεπείς από το κάθε τυχαίο τούρκικο σήριαλ ή από το δελτίο του Σταρ.
    Εγώ στέκομαι στο γεγονός ότι απολύθηκαν τόσοι και τόσοι άνθρωποι. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που στην Ελλάδα έχουν απολυθεί πολύ περισσότεροι άνθρωποι από τους 2500 της ΕΡΤ. Γιατί ξαφνικά αυτοί βαραίνουν περισσότερο από το 1500000 που δεν ήταν στην ΕΡΤ; Εκεί βρίσκονται κι οι αντιρρήσεις μου σε όλους αυτούς που βρήκανε αφορμή να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους περί χούντας ή δεν ξέρω γω τι.

      Διαγραφή
  7. Αν θέλανε ας βγάζανε στην απέξω όλους τους βυσματίες και τα κομματόσκυλα (η ΕΡΤ είναι από τους μεγαλύτερους αποδέκτες βυσμάτων) για να γινότανε κάτι. Α ναι, να κατεβούνε στην απεργία όλα τα βύσματα που μπήκαν στην ΕΡΤ χωρίς προσόντα και αυτοί που μπήκαν και δεν πατάνε καν εκεί. Έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναπροσαρμογή με απόλυτη αντικειμενικότητα και διαφάνεια χρειαζόταν η ΕΡΤ,όχι λουκέτο. Αλλά φυσικά αυτό είναι όνειρο απατηλό!
    Τέλος πάντων,συμφωνώ και μ' εσένα και με τον Πρόεδρο. Δε σου γράφω Έκθεση,ξεδίπλωσα ήδη το ταλέντο μου στου Ρασκόλνικωφ. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το ξαναείπα, αυτό ήταν ένα πυροτέχνημα για να λένε οι ηλίθιοι ότι ο Σαμαράς έχει πυγμή και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Τώρα ο καθένας βγαίνει και λέει ότι θα πέσει η κυβέρνηση και λοιπές μπούρδες.

      Διαγραφή
  9. Γειά σου, Θωμά.

    Έχω διαβάσει μερικές φορές το blog σου και σε βρίσκω αρκετά ενημερωμένο και με κρίση άτομο. Στα όσα γράφεις παραπάνω, όμως, θέλω να καταθέσω μια αντίρρηση: το ότι η ΕΡΤ ήταν μπουρδέλο (που ναι, ήταν), δε δικαιολογεί το να λαμβάνονται και να εκτελούνται αποφάσεις με το έτσι θέλω, όχι τουλάχιστον σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Το ότι ήταν, όπως γράφεις, μια κίνηση εντυπωσιασμού του Σαμαρά, για να δείξει τι γαμάτος, αποφασιστικός, με πρωτοβουλία και πυγμή πρωθυπουργός είναι, ακόμη κι αν δεν κρύβει άλλες σκοπιμότητες από πίσω, παρόλα αυτά αποτελεί δείγμα μεγάλης πολιτικής ανωριμότητας και καιροσκοπισμού. Δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς με τις τύχες των ανθρώπων για να δημιουργεί εντυπώσεις, να το παίζει μάγκας με πυροτεχνήματα, να αψηφά τους νόμους, που είναι υποχρεωμένος να σέβεται και να προστατεύει! Κανονικά θα έπρεπε να φρίξει το σύμπαν με αυτό που έγινε - όχι επειδή πετιούνται στο δρόμο 2.500 τόσοι άνθρωποι (αν και δε θα ήταν κακό να θυμηθούμε κάποτε τι πάει να πει αλληλεγγύη - άλλωστε, με τακτικές τύπου διαίρει και βασίλευε έχει κατορθωθεί να περάσουν πολλά απαράδεκτα και ληστρικά μέτρα ήδη, ο καθένας κοιτάζει το δικό του μίζερο συμφέρον και σινάφι και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν ), αλλά επειδή περιφρονούνται οι νόμοι. Και αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα. Ας μη συνηθίσουμε την ασυδοσία, ας της κόψουμε τη φόρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "ευνομούμενη πολιτεία" στην Ελλάδα είναι σαν τον Αλβανό τουρίστα. Οι πολιτικοί που έχουμε έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να παρακάμψουν ή και ευθέως να καταπατήσουν το Σύνταγμα. Όσο για τον Σαμαρά, δεν ξέρω σε τι αποσκοπούσε. Μήπως θέλει να διαλύσει την κυβέρνηση και να πάει σε εκλογές; Δε βλέπω τι όφελος θα είχε από αυτό, γιατί σε διαμαρτυρία όλες οι ψήφοι θα πήγαιναν στον Τσίπρα, τον Καμμένο και τα Αυγά. Ούτε φυσικά να γλιτώσει τον κόσμο απ'την κακιά ΕΡΤ. Εκτός κι αν πιστεύει ότι θα την ξαναγεννήσει απ'τις στάχτες της, σαν τον φοίνικα, που κάποιου καθεστώτος σύμβολο ήτανε μωρέ, αλλά δε θυμάμαι ποιανού...

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος14/6/13 13:36

    Η ΕΡΤ δεν πέθαινει ποτέ ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξέρετε, πολλές φορές συμβαίνει τα σχόλια να είναι ακόμη πιο έξυπνα, εύστοχα ή ουσιαστικά από την εγγραφή καθεαυτή. ΟΧΙ ΕΔΩ. Αν σας έρθει καμιά εξυπνάδα, κρατήστε την για τον εαυτό σας.